Тродневна посета пријатељи из Србског Сабрања Баштионик

 

Повезаност Срба са Косова и Метохије и Републике Српске је нешто што је посебно и свима добро познато.Пријатељсво и сарадња између наше организације и Србског Сабрања Баштионик траје годинама уназад и Богу хвала, тако ће се и наставти.

Представници ове организације труде се да с времена на време обиђу Косово и Метохију и поред наше организације, обавезно посете светиње широм наше свете земље.

Активисти Србског Сабрања Баштионик у својој тродневној посети Косову и Метохији обишли су народне кухиње, као и наше пољопривредне пројекте, присуствовали су и манастирској слави у Зочишту, где су преузели славски колач за славу Светих Врача Козме и Дамјана за наредну годину.

Пријатељи из Бањалуке који годинама уназад редовно помажу и подржавају наш рад, приликом своје недавне посете новчано су помогли четири породице из општине Ново Брдо, док су као помоћ у раду народној кухињи уплатили 1000евра.

Ми се као организација свесрдно захваљујемо на целокупном труду, љубави и упорношћу коју чланови Баштионика улажу како би организовали и скупили ову помоћ. Искрено се надамо да смо улогу домаћина оправдали и да су вратили кући са лепим утисцима.