Потписан Протокол о сарадњи са Фудбалским Савезом Србије

Епархија Рашко-призренска потписалa је  Протокол о сарадњи са Фудбалским Савезом Србије који подразумева помоћ народним кухињама и најугроженијем српском становништву на Косову и Метохији.

За почетак, уплаћено је 200.000.динара на рачун Епархије, сума коју ће Савез издвaja на годишњем нивоу за потребе народних кухиња.

Промоцијом вредности јединства, солидарности, бриге и доброчинства међу професионалним фудбалерима, фудбалским радницима, млађим категоријама, рекреативцима и навијачима, донацијом и истицањем хуманитарног СМС броја 1033 за помоћ у акцији „1 СМС за 1 оброк гладнима на Косову и Метохији“ на догађајима у организацији Савеза ,  помоћи ће се свакодневни рад народних кухиња у којима се храни око две хиљаде људи,  пре свега деца, стари, немоћни и радно неспособни. Протокол подразумева и акције у сарадњи са Удружењем фудбалских клубова Супер лиге Србије и Прве лиге Србије, као и са бројним асоцијацијама и клубовима.

Верујемо да ће се овим протоколом успоставити основ за трајну сарадњу Савеза и Епархије која ће нашем становништву на Косову и Метохији бити од велике помоћи.