Начелница Јужнобанатског управног округа у дводневној посети Косову и Метохији

Начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар са својим сарадницима посетила је Косово и Метохију. Разлог посете је пре свега био уручивање 22 тоне брашна Народним кухињама, које су у недавној хуманитарној акцији прикупили привредници из тог Округа.

Епископ Рашко-Призренски и Косовско-Метохијски Г.Г. Теодосије и председница  Д.О. „Мајка девет Југовића“ Светлана Стевић  дочекали су госте у Манастиру Грачаница. Епископ је изразио велико задовољство што се овакве акције и даље организују и што су људи спремни да помогну, а посебну захвалност упутио  је начелници која је лично  дошла да уручи помоћ и привредницима који су помогли да се ова акција реализује.

У даљој посети, начелница се упознала са радом наше организације, посетила је народну кухињу у Прековцу, општина Ново Брдо,  где је присуствовала подели хране корисницима кухиње и у разговарау са њима добила јасну слику живота нашег народа на овим просторима. Након кухиње,  обишли су део наших пројеката самоодрживости- фарму коза, крава и млекару.

Обилазак Манастира Високи Дечани је обавезна дестинација свих људи који први пут кроче на Косово и Метохију, прелеп и јединствен рај на земљи . Тако су и наши гости уживали у душевном  миру и лепотама ове светиње.

Са великим одушевљењем, прелепим утисцима и пуним срцем, наши гости су кренули пут својих кућа.

Срдачно им се захваљујемо на донацији која је од великог значаја за наш рад, а посебно на вољи и жељи да нас обиђу. Надамо се да ће сада, након своје прве посете нашој светој земљи, имати потребу  да чешће обилазе ове крајеве.