Акције и манифестације

Успешно организована хуманитарна акција „Помоћ народним кухињама из Енклава“

У београдском Сава Центру у оквиру 43.филмског фестивала ФЕСТ 2015 одржана је дуго очекивана премијера филма ‘’Енклава’’, режисера Горана Радовановића. Том приликом организована је и хуманитарна акција под називом “Помоћ народним кухињама из Eнклава”. Значајан број гледалаца, видно потресени филмом, су својим прилозима помогли гладнима у енклавама. Прикупљено је укупно 38.432,00 дин и 5 евра. Овим прилогом биће купљена храна за преко 2100 сиромашних људи из косовско-метохијских енклава који се хране у народним кухињама добијајући на тај начин једини дневни топли оброк.

Помоћ пријатеља за ближње на Косову и Метохији

Пред ове свете празнике који су нам стигли, стигла је и једна дивна и охрабрујућа вест за многе породице са простора Косова и Метохије. Бројни Београђани су овога пута дошли на идеју да једном сасвим спонтаном хуманитарном акцијом обрадују многе угрожене породице из косовско-метохијских енклава.

Помоћ пријатеља за ближње на Косову и Метохији

Пред ове свете празнике који су нам стигли, стигла је и једна дивна и охрабрујућа вест за многе породице са простора Косова и Метохије. Бројни Београђани су овога пута дошли на идеју да једном сасвим спонтаном хуманитарном акцијом обрадују многе угрожене породице из косовско-метохијских енклава.

Наставља се хуманитарна акција „Кад би хљеба било више“

Уз Божију помоћ и уз помоћ добрих људи који помажу српски народ широм Косова и Метохије негује се нада и вера у боље периоде који су пред нама. Неизмерно смо захвални што се хуманитарна акција „Кад би хљеба било више“ наставила и ове године. Епархија Зворничко-тузланска је покренула ову хуманитарну акцију „Кад би хљеба било више“ са циљем да се помогне српском народу на Косову и Метохији, тачније корисницима Народних кухиња које функционишу при Епархији Рашко-призренској. Ово је четврта по реду хуманитарна акција која се организује у Републици Српској.

Један оброк много наде

Вишегодишња борба уз улагање непрекидног труда, напора и рада који Епархија Рашко-призренска и Косовско-метохијска уједно са својом Добротворном организацијом „Мајка девет Југовића“ већ четрнаест година пружа, даје наду да ће преко 2100 најугроженијих лица са простора Косова и Метохије наставити да свакодневно добијају топли оброк и комад свежег хлеба.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОМЕНИ ЦЕНЕ ПОРУКЕ ЗА ХУМАНИТАРНИ БРОЈ 1033

Драги пријатељи Обавештавамо вас да ће у среду 22. октобра у поподневним и вечерњим сатима мобилни оператери Мт:с, Теленор и Вип вршити промену цене смс-а за хуманитарни број 1033 у оквиру хуманитарне акције ``Један смс за један оброк гладнима на Косову и Метохији``. Од четвртка 23. октобра нова цена смс-а за број 1033 биће 100 динара уместо досадашњих 50 динара. Са новом ценом, ваша донација од једне поруке биће довољна да се припреми један оброк за гладне на Косову и Метохији.

Хуманитарни турнир у малом фудбалу за Народне кухиње на Косову и Метохији

На фудбалском терену Ресторана Tomy у Шимановцима крај Београда се 10.октобра одиграо хуманитарни турнир у малом фудбалу као знак помоћи и подршке раду народних кухиња на просторима Косова и Метохије. Овом приликом је прикупљено 14.800 динара који су уплаћени на жиро-рачун Епархије Рашко-призренске и Косовско-метохијске. Прикупљена помоћ ће бити утрошена на куповину неопходних намирница за кухиње чија борба за опстанак већ дуже време траје и свака помоћ је потребна. После велике борбе у конкуренцији више екипа, победила је екипа Микус из Војке.

Електродистрибуција Београд, прикупљање добровољног прилога

У договору са Епархијом Рашко-призренском, Електродистрибуција Београд поставља кутије за прикупљање помоћи за социјално угрожено становништво на просторима Косова и Метохије, тачније као подршка раду народних кухиња. Ова врста помоћи активна је још од 2011 године и успешно се прикупи одређена сума која је од великог значаја људима који од помоћи зависе.

Прикупљено 4 милиона динара за помоћ народним кухињама на КиМ

Епархија Рашко-призренска и ЈКП „Инфостан“ из Београда реализовали су током децембра месеца по београдским домаћинствима хуманитарну акцију за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији. Великим одaзивом Београђана прикупљено је 4 милиона динара za нормално функционисање шест народних кухиња у кризном зимском периоду, у којима се храни преко две хиљаде Срба. Прикупљени новац је већим делом утрошен за куповину намирница, тачније 6 тона преко потребног пасуља, као и на средства за одржавање народних кухиња.

Акција успешно завршена

Помозите изградњу куће породици са деветоро деце

Наша организација је у сарадњи са епархијом рашко-призренском покренула акцију прикупљања помоћи за изградњу куће породици Милисава Ђурића из села Бинач, које се налази у општини Косовска Витина, а која броји једанаест чланова, међу којима деветоро деце.

Pages